LA FACTORIA JOVE DE CAN MASSALLERA


* Punt Jove de Salut

imatge-pjs

Si vols informació, assessorament o tens algun dubte sobre sexualitat, mètodes anticonceptius i anticoncepció d’emergència, malalties de transmissió sexual i sida, embarassos no desitjats, hàbits alimentaris, conductes addictives, etc.

El Punt Jove de Salut està ubicat al Servei d’Informació Juvenil El Punt, a La Factoria Jove de Can Massallera, carrer Mallorca, 30

Horari: De dimarts a dijous de 16 a 19.30 h.

Telèfon: 93 652 98 43 Whatsapp 673 036 495

A/e: puntjovesalut@santboi.cat

Si vols saber més sobre temes relacionats amb la salut, pots consultar les següents webs:

Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat

Energy Control Informació, assessorament i anàlisi de drogues

Sexe Joves

El Pep

La Clara

Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia


44 comentaris so far
Deixa un comentari

Recordeu! El Punt Jove de Salut és obert de dilluns a dijous de 16 a 20 hores a La factoria Jove de Can Masallera. Podeu adreçar-vos per fer qualsevol consulta relacionada amb la salut, la sexualitat… També podeu trucar-nos o enviar-nos un mail a: puntjovesalut@santboi.cat

Comentari per Punt jove de salut

Hola, fa cinc dies que s’hem va acabar la relga, i ho vam fer amb el meu xicot,es va correr a fora pero cal que em prengui la pastilla de l’endema?

Comentari per Silvia

Hola,

En primer lloc disculpa per la tardança en la resposta. El servei es trovaba tancat per vacances.
Donades les circumstàncies et demanem que si a dia d’avui encara tens dubtes i la necessitat de posar-te en contacte amb el Punt Jove de Salut, ho facis de 16-20h de dilluns a dijous directament al telèfon 936529843 o passan-te pel El Punt. Estem a Can Massallera, c. Mallorca, 30.

Salutacions!

Comentari per joventut

Hola, hace 11 dias tube relaciones con mi pareja y al rato nos dimos cuenta que se habia roto el preservativo, no llego a acabar pero no me baja el periodo, tengo molestias en la barriga y tengo bastante flujo. Son simptomas de embarazo? Estoy muy preocupada y no tengo dinero para comprarme un test.

Comentari per Anónimo

Hola,

En primer lugar, disculpa la tardanza en la respuesta. El servicio estaba cerrado por vacaciones.
Si aún así, necesitas contactar con el Punt Jove de Salut, puedes hacerlo de lunes a jueves de 16-20h al telf. 93 652 98 43 o viniendo a Can Massallera, c. Mallorca, 30.

saludos!

Comentari per joventut

Hasta que edad te dan la pastilla del dia despues?

Comentari per Jenny

Hola!
Al Servei d’Informació Juvenil El Punt atenem a joves fins a 35 anys.
Salutacions

Comentari per joventut

Hola, ahi vaig tindre relacions sexuals y sen’s va trencar el preservatiu, y voldria sapiguer si per que em donin la pastilla del dia despres he de anar amb el noi, no es una parella estable.

Comentari per Jenny

Hola!
Pots venir tu sola o acompanyada, com prefereixis, a partir de les 16h d’aquesta tarda.
T’esperem a El Punt!
Fins ara!

Comentari per joventut

Pero m’han dit que e de dir el nom del noi, aixo es cert?

Comentari per Jenny

No et preocupis per aquest tema. Aquest és un servei confidencial.
Vine tranquila.
Salutacions

Comentari per joventut

Hola, me han mandado unos óvulos para los hongos, pero esta mañana me he levantado y al ir al baño se ha caído y me he dado cuenta que no se ha desecho el óvulo, es normal?

Comentari per Carol

Hola,
Es muy habitual que te encuentres parte del óvulo sin que se haya absorbido en la mucosa vaginal. Completa el tratamiento tal y como te hayan recomendado y en caso de persistir las molestias vuelve a consultar.
Un saludo

Comentari per joventut

Hola mi gustaría saber donde puedo ir a hacerme pruebas de sangre en concreto del VIH, gracias .

Comentari per Carolina

Hola Carolina,

Existen varias posibilidades para hacerte las pruebas del VIH. Puedes ir a las llevadoras de Montclar, los lunes es matí i tarda jove. También puedes ir a tu médico de cabecera que te envíe una analítica pero, si tienes más prisa, lo mejor es ir a alguna ONG o al Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat de Barcelona donde se te haría la prueba de forma rápida. Pero recuerda que antes de hacerte la prueba del VIH estaría bien asesorarte de si hay necesidad de hacerla y cuándo deberías hacértela porque existe el periodo ventana. Si quieres más información, pásate por El Punt y lo comentamos.

Un saludo

Comentari per joventut

tinc 16 anys i l’altre dia amb la meva parella, la vaig ficar un parell de vegades sense condó, i ara resulta que porta una setmana de retard .. té risc d’embaràs o és per la por i no li baixa? necessito una solució ..

Comentari per Adrian

Bones, sento el retard. En l’assessoria de salut només estem de dilluns a dijous de 16 a 20 hores.
Per respondre a la teva pregunta et comento que sempre que hi ha una penetració sense preservatiu o altre mètode anticonceptiu que faci de barrera, hi ha risc d’embaràs. Existeix probabilitat que en el líquid preseminal s’arrossegui alguna goteta d’esperma i aquesta té milions d’espermatozoides i amb un sol, és suficient perquè la noia es quedi embarassada.

Però com t’he comentat abans, parlem de probabilitat. Per tant, a vegades el nerviosisme de que no ha baixat la menstruació fa que a vegades ens trigui més en baixar.

És per tot això que cal que en parlem més tranquil·lament, i vingueu al Punt Jove de Salut per valorar exactament el risc, i posar solucions als voltres dubtes. Salutacions!

Comentari per joventut

Bona tarda, estic preocupada, perque fa mes de dos mesos vaig tenir relacions sexuals amb la meva parella, i se’ns va petar el preservetiu, per la qual cosa em vaig pendre la pastilla, i al cap d’un mes em va baixar la regla. Pero fa questio d’una setmana que m’hauria d’haver baixat la regla, i en teoria no ha passat cap problema amb els preservetius. He preguntat a gent el perque, i m’han dit que al pendre’m la pastilla del dia despres fa que la regla em vingui irregular, pero estic preocupada perque ja fa mes d’una setmana que m’hauria d’haver baixat. M’he de preocupar? Puc estar embarasada?

Comentari per Laia

Hola,

Pel que m’expliques, no hauria de haver cap preocupació d’estar embarassada. A vegades és ben cert que a algunes persones la menstruació els hi triga una mica quan s’han pres el cicle anterior una Anticoncepció d’Emergència .

Per tant, si feu un bon ús del preservatiu, és a dir que no hi hagi cap penetració sense preservatiu, pots estar tranquil.la . Quant més nervioses ens posem, encara triga més a baixar la menstruació …

Espero haver resolt els teus dubtes. Si continuen existint pots venir a l’assessoria de dilluns a dijous de 16 a 20h.

Punt Jove de Salut

Comentari per joventut

Hola, el dia 31 vaig oblidar prendre la pastilla anticonceptiva i a la nit vaig tenir relacions sense protecció amb la meva parella, el dia 1 vaig prendre la pastilla oblidada però no em trobava bé i vaig vomitar (no vaig veure-la al vòmit i no se si es que es va dissoldre a l’estomac). La pastilla del dia 1 si que la vaig prendre de manera que només m’he saltat una pastilla de la primera setmana del blister (del quart dia).
Hi ha possibilitat d’embaràs si he continuat amb les pastilles amb normalitat?

Comentari per Ana

Les píndoles són segures sempre que el tractament es realitzi correctament i no es prengui cap medicació que interfereixi la seva efectivitat o es produeixen vòmits o diarrees. Per això és important el consell professional abans d’iniciar el tractament i sempre que hi hagi dubtes. Si es prenen regularment, segons les instruccions del preparat, (es manté l’efecte contraceptiu durant els 28 dies del cicle).
Per tant en casos com el que m’expliques:
Si t’oblides d’una gragea (pastilla) tens 12 hores per pendre-te-la. Si va ser així molt bé.
Però a més també em dius que vas vomitar i no estàs segura de si la vas absorbir a l’organisme. Et comento una fórmula per saber si ho vas fer bé: si des de la pressa de la gragea a l’hora del vòmit ha passat 3 hores no passa res, està absorbida. Si van passar menys de 2 hores no està absorbida. Per tant, has de fer servir un altre mètode (preservatiu) fins que comencis l’altre paquet.
Si no he entès malament la gragea d’oblit és la número 3. Per tant, si has tingut alguna altra relació sense preservatiu podries estar en risc i hauríes d’haver près l’Anticoncepció d’Emergència. Ara ja fa molts dies i no es pot fer res …
No puc dir-te si estàs o no embarassada. Si vols, explica’m més o vine al servei.
Punt Jove de Salut

Comentari per joventut

Hola, tinc un problema i es que me agrada un noi pero no em creu en algunes coses i no vull olvidar-ho. ¿Que puc fer?

Comentari per rebeca

Hola,
Què et sembla si ens truques o et passes per El Punt i mirem amb quina de les nostres assessories has de parlar per resoldre els teus dubtes? Recorda que estem a Can Massallera i el nostre telf. és el 936529843
Fins ara!

Comentari per joventut

Hola, me han salido como unos brotes rugosos en la piel, y he leido algo sobre una enfermedad llamada sifilis, vosotros podeis ayudarme a saver si es eso ?

Comentari per Carla

Hola,
Hi ha moltes malalties de la pell i la millor persona que pot dir-te quin es el diagnòstic exacte és el teu metge/ssa de Família. Aquest/a el pots trobar al teu CAP.
Ell/a t’enviaria a un especialista si fos necessari.
Pel que dius de “brotes rugosos” no sembla un dels símptomas de la sífilis. Però no deixis d’anar al teu metge.
Ja em diràs.

Comentari per joventut

Hola, tengo una pregunta… me ha bajado un liquido oscuro pero muy parecido a la regla y aun no es mi periodo…que puede ser? el sangrado de implantación?

Es urgente!

Comentari per Carolina

en el punt jove dan la pastilla del dia de despues, y hacen pruebas para ver si estas embarazada?

Comentari per pepito

Bones, al Punt Jove de Salut sí que administrem l’Anticoncepció d’Emergència (AE) coneguda com la pastilla del dia després. A vegades, només quan és necessari, es fan proves d’embaràs, però això dependrà de cada persona i cada cas.

Si tens dubtes o et cal alguna informació, no dubtis en venir al Punt Jove de Salut i en parlem.

Fins aviat

Comentari per joventut

He sangrado antes del periodo menstrual, un liquido parecido a la regla de color marron , me ha bajado muy poca cantidad y ya se me ha ido.
Estoi muy preocupada, puede ser de embarazo ?

Comentari per Carolina

Hola Carolina,
Espero poder respondre al teu dubte perquè és important conèixer el propi cicle menstrual i buscar informació davant de qualsevol dubte o incidència que ens preocupi.
En ocasions, el cicle menstrual i la quantitat i la durada de la regla es poden alterar, tant per causes externes com per circumstàncies personals: cansament, exàmens, estrès, viatges, canvis importants en la dieta, exercici físic intens, ús d’alguns medicaments, drogues, algunes malalties, etc. Si et trobes en alguna d’aquestes situacions, és recomanable que facis una consulta mèdica el més aviat possible.
De tota manera, sempre que hi hagi una alteració en el cicle menstrual (retard de la regla, pèrdues irregulars, regla diferent, etc.) i es tinguin relacions sexuals, s’hauria de descartar un possible risc d’embaràs
Per tant et recomano què si pots venir al Punt Jove de Salut un d’aquest dies acabaríem de concretar què i perquè està passant.
Sinó, pots trucar-me al telf. 93 652 98 43. A continuació t’adjuto també l’horari d’El Punt Jove de Salut:
dilluns, dimarts, dimecres, dijous de 16a 20h.

Comentari per joventut

Ayer me hize una prueba de embarazo i salio negativo.

Comentari per Carolina

Hola,

Recuerda que tienes a tu disposición el Punt Jove de Salut para poder responderte cualquier duda.

Hasta pronto!

Comentari per joventut

Hola !
En el punt doneu la pastilla del dia de després ?
ÉS URGENT!

Comentari per laura

Hola!
Sí, si és necessari. Has de venir al Punt Jove de Salut: les tardes de dilluns a dijous de 16 a 20h!
Si hi ha res, pots trucar-nos al tel. 93 652 98 43
en l’horari d’El Punt.
Fins ara.

Comentari per joventut

El Punt Jove de Salut, per anar a per la pastilla postcoital, també està obert pel matí? És urgent.

Comentari per Anònim

Hola! L’horari del Punt Jove de Salut és de dillunsa dijous de 16 a 20.
Que vagi bé i fins aviat

Comentari per ulrichriera

hola, tinc un dubte, el meu xicot i jo vam estar jugant, jo portava unes calcetes i ell uns pantalons molt fins..de sobte, ell es va córrer i em vaig mullar sencera. Per tant, en teoria el semen va traspassar les dues teles i va arribar a la meva vagina. Llavors hi ha risc d’embaràs? o es difícil que els espermatozoides hàgin traspassat les teles? esque no ho tinc gens clar i si hi ha risc em prendré la pastilla del dia desprès…
moltes gràcies

Comentari per maria

Hola,
En un principi, pel que expliques no caldria prendre’s cap pastilla postcoital. El que per properes vegades hauríeu d’anar amb compte amb el líquid seminal i que no caigués tant aprop de la vagina perquè si no haguessiu tingut les “teles” sí que hi hauria hagut un cert risc.
Si segueixes tenint dubtes pots venir a veure’ns al Servei d’Informació Juvenil EL PUNT dinte del horari del Punt Jove de Salut (les tardes de dilluns a dijous de 16-20h).
Fins aviat!
Punt Jove de Salut

Comentari per joventut

Hola, jo volia fer una pregunta.
Jo quan estic amb una noia abans de que comenci a passar res, només algunes caricies o petons ja se m’aixeca, després començu a quedar una mica moll, però a l’hora de començar l’acte aguantu normal. El que em preocupa es lu d’abans de l’acte, a que podria ser degut que ejaculés una mica però després en l’acte ho fes amb major cantitat i major força?

Comentari per albert

Hola Albert,
Pel que fa al teu dubte et comento que aquestes gotetes de semen de les que parles les deixa anar, al conducte de sortida, la vesícula seminal perquè està plena i té excés de semen. Quan el penis es posa erecte perquè hi hagut algun estímul, la glàndula de Cowper deixa anar un líquid que serveix per lubrificar i facilitar la penetració. Aquest líquid, per si sol, no conté espermatozous, però al recórrer el seu camí de sortida a l’exterior pot trobar-se amb gotes de semen i, per tant, produir un embaràs.
Així doncs, després, el noi pot tenir una ejaculació normal sense perdre ni quantitat ni qualitat, ni força.
Espero haver-te contestat.
El Punt Jove de Salut

Comentari per joventut

hola, tinc un dubte, ai vaix tenir relacions amb la meva novia i sense voler el semen va entrar en contacte amb el seu puvis, pero exteriorment i a mes ella es verge, hi ha algun risc d embaras?

Comentari per oscar

Hola

Uiuiui… Si l’ejaculació ha estat per l’ exterior no hi ha cap problema d’embaràs.
Compte, si el semen ha caigut a dins de la vagina, és a dir dintre dels llavis, llavors si que hi ha risc, ja que els espermatozoides es mouen en un medi mullat i poden perfectament arribar a l’interior de l’úter. Et recordo que el tema de la virginitat és una qüestió cultural, que no és un fet preventiu de l’embaràs. S’han donat casos de noies que no han practicat la penetració i el semen ha entrat a la vagina i s’han quedat embarassades.

Espero haver-te respost la teva pregunta i resolt el teu dubte. Si no ho veus massa clar, pots venir a veure’m i acabem d’aclarir-ho del tot. Et recordo que és un servei gratuït i confidencial.
També et recordo els horaris del Punt Jove de Salut:
Dilluns , dimarts , dimecres , dijous de 16 a 20 h i el tf: 93 652 98 43

Comentari per joventut

Referent a la teva consulta, primer he de comentar-te que em falten moltes dades per poder contestar-te adequadament, però intentaré aclarir-te una mica el que em suposo que és la teva pregunta.

En un principi em comentes que tens nòvia, però em falta saber si estàs molt nerviós durant l’acte sexual, si ets molt tímid, si estàs sota l’efecte d’alguna droga quan mantens relacions, si tens relacions en llocs públics, si són a casa teva i pots estar tranquil, si són les primeres relacions, si no ho són, com han estat les anteriors experiències… tots aquests factors em falten per la valoració exacta.

T’explico que en termes generals la raó principal es una falta de “control voluntari“ sobre el reflex ejaculatori. I aquest control és un aprenentatge que s’adquireix durant el temps. Alguns nois ho fan més ràpid i altres més poc a poc. Per tant no et facis un ràpid diagnòstic d’ejaculació precoç perquè ha de passar-te durant molt de temps per realment classificar-te com a tal. Per sort hi ha un remei molt ràpid, i és fàcil de tractar amb unes tècniques específiques, fent una sèrie d’exercicis, un canvi d’actitud i parlar-ne clar tota la estona amb la teva parella, a part de parlar amb un professional per tal que t’expliqui com fer-les .

Per donar-te una petita definició, la ejaculació precoç es pot considerar aquella que es presenta abans que la persona ho desitgi, és a dir, que l’home és incapaç de controlar l’ejaculació el temps necessari per satisfer a la seva parella. Però aquest temps és molt relatiu i depèn de les parelles.

Espero haver-te respost la teva pregunta i resolt el teu dubte. Si no ho veus massa clar, pots venir a veure’m i acabem d’aclarir-ho del tot. Et recordo que és un servei gratuït i confidencial. També et recordo els horaris del Punt Jove de Salut:
Dilluns , dimarts , dimecres , dijous de 16 a 20 h i el tf: 93 652 98 43

Salutacions
Punt Jove de Salut
El Punt Servei d’informació Juvenil

Comentari per joventut

Yo voldria fer una pregunta sobre sexe. la meva pregunta es si es normal que cuan ho estic fent amb la meva xicota hem corri aviat, diguem-ne uns 10 minuts d’estar en el acte. Tinc por de ser-hi un ellaculador precoç. ES normal aixo. Perque o paso malament sabent q o faig amb ella i la deixo a la meitat.si us plau conteste-me aviat. Gracies

Comentari per Antonio
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s