LA FACTORIA JOVE DE CAN MASSALLERA


FAKE NEWS, ALERTA! by joventut
Juny 5, 2020, 9:15 am
Filed under: Informació

Darrerament es parla molt del tema de les notícies falses i els seus efectes. Les anomenades fake news obtenen cada cop major difusió gràcies al constant desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació. A banda dels mitjans de comunicació, les xarxes socials representen un dels principals canals de difusió d’aquestes informacions.

Els i les joves sou usuaris/ies habituals, i força actius/ves, d’aquestes xarxes. En aquest article es donen una sèrie de consells als i a les estudiants sobre com detectar les notícies falses i algunes eines que poden resultar força útils a l’hora de valorar adequadament les informacions rebudes. Es recomana llegir amb atenció i sentit crític tota la notícia, no quedar-se només amb el titular, comprobar la data de publicació per si la informació fos desactualitzada i reconéixer si es tracta d’una font fiable o no.

També podem adreçar-nos a mitjans especialitzats en la detecció de fake news i que, a més, s’encarreguen de desmentir-les. Entre aquests, a nivell espanyol, destaquen Maldita Hemeroteca o Newtral que dediquen la seva atenció a qüestions polítiques i socials. Una altra referència, en l’àmbit anglosaxó, és FactCheck, centrada en la política dels Estats Units.


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s