LA FACTORIA JOVE DE CAN MASSALLERA


Campanya renda 2019 by joventut
Mai 22, 2020, 3:21 pm
Filed under: Informació, Jurídica - Laboral

QUI ESTÀ OBLIGAT/DA A PRESENTAR LA DECLARACIÓ DE LA RENDA?

Les persones contribuents que tinguin la seva residència fiscal a Espanya i  durant l’any 2019 hagi tingut ingressos, llevat del cas que els seus ingressos no arribin a cert marges. Per tant tindran l’obligació de presentar-la aquells/es que hagin obtingut els següents ingressos:

En relació als rendiment del treball ( és a dir, pels ingressos que s’obtinguin de nòmines, pensions o similars)

  • Que el ingresos bruts del any 2019 superin els 22.000 euros anuals
  • També  quan els ingressos per aquest concepte siguin inferior a 22.000 euros però superin els  14.000 euros anuals si es té més d’un pagador llevat del cas de que la suma de les quantitats percebudes pel segon i restants pagadors no superin els 1.500 euros.

No s’aplica el límit dels 14.000 euros sinó el dels 22.000 euros encara que es tingui més d’un pagador/a si aquests ingressos provenen de:

  • Pagador de rendiments del treball on no es té l’obligació de retenir (per exemple en pagaments al servei domèstic)
  • Pensions compensatòries
  • O són rendiments del treball amb un import de retenció fix per exemple perquè ens paguen un curs, conferència o drets de creació científica literària o artística

També hauran de presentar renda els qui no arriben al límit de rendiments del treball però han obtingut:

  • Rendiments íntegres del capital mobiliari (dividends d’accions, interessos de compres corrents, etc i guanys patrimonials, subvencions o  ajudes públicas, de més de 1.000 euros anuals).

Per exemple, en que en cas que es rebi alguna ajuda pel pagament del lloguer superior a 1.000 euros anuals, serà necessari la presentació de la declaració de la renda.

PODEN PRESENTAR LA DECLARACIÓ DE L’IMPOST SOBRE LA RENDA ELS QUI NO ESTAN OBLIGATS/DES?

En cas que no sigui obligatòria la presentació, la persona interessada podrà fer igualment el càlcul de la seva autoliquidació per si tingués dret a deduccions que puguin derivar en la devolució de part o totes les quantitats retingudes per aquest concepte. En aquest cas, encara que no estigui obligada la persona podria presentar la declaració per demanar aquesta devolució de quantitats.

La presentació de la declaració anual de l’Impost sobre la Renda de la Persona Física (IRPF) no significa automàticament l’obligació de la seva presentació tots el anys. Cada any serà necessari valorar l’obligació o no de  presentar-la d’acord amb els ingressos del subjecte tributari i les disposicions legals que estiguin vigents. 

QUINES SÓN LES CONSEQÜÈNCIES DE LA MANCA DE PRESENTACIÓ?

La manca de presentació en cas de estar obligat/da a fer-ho pot comportar la imposició de sancions administratives (multes) i d’interessos en cas que el resultat de la liquidació resultes a pagar.

QUIN ES TERMINI DE PRESENTACIÓ?

Les autoliquidacions amb resultat  “zero” o a “Retornar” es podran presentar fins el 30 de juny de 2020

Si el resultat és “a ingressar”  també es podrà presentar fins al 30 de juny  de 2020 llevat del cas que es vulgui domiciliar el  pagament per domiciliació bancària. En aquest cas l’últim dia és el 25 de juny 2020.


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: