LA FACTORIA JOVE DE CAN MASSALLERA


OBERTURA D’ESTABLIMENTS AL PÚBLIC: MESURES DE SEGURETAT by joventut
Mai 21, 2020, 10:25 am
Filed under: Informació, Jurídica - Laboral

 

D’acord amb les mesures de flexibilització del confinament per la lluita contra la pandèmia de la Covid 19 que permet l’obertura al públic d’establiment i locals comercials, és necessari tenir en compte les mesures preventives establertes a la Ordre SND/399/2020, de 9 de maig per tal d’evitar sancions i garantir la seguretats dels consumidor/es i usuaris/es.

L’ordre estableix una sèrie de requisits d’higiene del local i de distanciament.

NETEJA I DESINFECCIÓ:

 • Es planteja com obligatori la neteja i desinfecció de les instal·lacions dues vegades al dia una de les quals una serà al tancament de l’establiment.
 • També serà obligatori la neteja i desinfecció dels llocs de treball en cada canvi de torn incloent pantalles, taules…
 • Els sanitaris, aixetes i poms de porta es revisaran, com a mínim una vegada al dia.
 • En el cas de la venda automàtica, s’ha informar els usuaris i usuàries de l’ús correcte de les mesures de desinfecció i protecció mitjançant la instal·lació de cartellera informativa.
 • No s’utilitzaran els sanitaris dels establiments comercials per part dels clients/es, excepte en cas que resultés estrictament necessari.

DISTANCIAMENT EN L’ATENCIÓ:

 • La distància entre venedor/a o proveïdor/a de serveis i client/a durant tot el procés d’atenció al client/a serà d’almenys d’un metre si disposa de mampares o altres elements de protecció o barrera i de dos metres si no es disposa d’aquest elements.
 • En el cas de serveis que no permetin el manteniment de la distància de seguretat interpersonal, com poden ser les perruqueries, centres d’estètica o fisioteràpia, s’haurà d’utilitzar l’equip de protecció  personal havent d’assegurar en tot cas el manteniment de la distància de dos metres entre un/a client/a i un/a altre/a.
 • Els establiments i locals, hauran d’assenyalar de manera clara la distància de seguretat interpersonal de dos metres entre clients/es, amb marques en el sòl, o mitjançant l’ús de balises o cartells indicatius.
 • Els establiments i locals hauran de posar a la disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida autoritzats a l’entrada del local
 • En cas de disposar d’emprovadors, aquests només podran ser usats per una sola persona i després de cada ús es desinfectaran. Tota peça de roba  provada haurà de ser higienitzada.
 • No es podrà posar a la disposició dels/de les clients/es productes de prova no destinats a la venda com a cosmètics, productes de perfumeria, i similars que impliquin manipulació directa per successius clients/es.
 • Els locals hauran d’exposar de manera visible el seu aforament màxim  en el qual es garanteixi la distància de seguretat.

Pot  consultar el contigut complert de l’ordre a: https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-4911


Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s